Ползи от тренировките по Бразилско Джу Джицу


1. Подобрено здраве – както при всеки спорт, редовните тренировки подобряват значително здравословното състояние.
2. По-малко стрес – тренировките и времето прекарано в среда с позитивни и приятелски настроени хора понижава изключително много нивото на стреса.  След тренировка човек си тръгва напълно презареден психически.
3. Подобрено самочувствие – тренировките и средата, не само водят до намаляване нивото на стреса но и повишават самочувствието. Когато човек се чувства здрав и освободен от стрес това му се отразява на цялостното излъчване и самочувствие.
4. Контрол на егото – освен спорт и хоби, Бразилското Джи Джицу е и изключително ефективно бойно изкуство. Като начинаещ всеки е заключван многократно от по-опитните трениращи и с времето се изграждат качества като скромност и уважение. Човек осъзнава че не е най-великия и егото се поддържа под контрол. Това разбира се се пренася и в другите сфери на живота.
5. Умения за самозащита – уменията за бой на земя, са изключително важни в една реална ситуация. Всъщност в почти всяка реална ситуация се стига до земята, а там никой не е подготвен по-добре от трениращите Бразилско Джу Джицу(BJJ). Ефективността на BJJ отдавна е доказана и в Смесените бойни изкуства – ММА, като никой сериозен боец не излиза на ринга без умения в боя на земя.
6. Силна воля и дисциплина – тренировки по BJJ не са леки и не винаги е приятно да се повтаря една техника многократно докато се научи добре. Така човек се учи, че хубавите неща не стават лесно а за тях трябва да се положат усилия.  Качества нужни за да се успее във всяка сфера.
7. Поемане по спиралата нагоре – за щастие не само спиралата надолу може да ви повлече. Както пиенето, наркотиците, системното недоспиване са обвързани с лоша диета, влошено здравословно състояние, липса на воля и дисциплина, липса на кариера и професионално развитие, живот без ясна цел и път – редовните тренировки водят със себе си добро физическо и психическо здраве, изграждане на много качества които ще ви помогнат в други сфери и като цяло по-пълноценен и щастлив живот.