Маркус Алмейда “Бучеча” (Marcus Almeida “Buchecha”)


Маркус Алмейда “Бучеча” е черен колан по Бразилско Джу Джицу под Родриго Кавака и състезател на Checkmate. Още преди да навърши двадесет години е сочен като една от бъдещите звезди в BJJ, като не само оправдава очакванията но дори ги задминава печелейки множество титли от най-престижните състезания.
Роден е на 8 януари 1990 година в Сао Висенте (близо до Сантос). За джу джицу научава от баща си, като бързо се влюбва и започва да тренира при всяка възможност. Таланта на Бучеча си проличава още на по ниските колани, като се налага като един от най-добрите атлети във всички дивизии в които играе. Получава черния си колан на подиума след като печели световното през 2010 на кафеви колани. Още на следващата година достига финал на световното на черни колани, като през следващите две няма кой да го спре и печели тежката категория и абсолютната.
На първото издание на Metamoris се изправя в 20 минутен мач без точки срещу Роджър Грейси. Въпреки че срещата завършва наравно поради липсата на точки, Маркус е по агресивния на тепиха и показва, че ерата на Роджър в тежката категория вече е приключила.

Най-важни успехи:
  • ADCC Шампион (2013)
  • 4x Световен Шампион (2012,2013 категория и абсолютна)
  • 4x Световен Но-Ги Шампион (2010, 2011 категория и абсолютна)
  • Пан Американски Шампион (2012 категория и абсолютна*)
  • Световен сребърън медалист (2011)

* – Затварят категорията със съотборник.