Осем причини защо BJJ е перфектното бойно изкуство


1. BJJ е едно от най-ефективните бойни изкуства в реална ситуация.
През 1991 изследване на Los Angeles Police Department, показва че 95% от уличните боеве завършват на земята. Техниките в Бразилското Джу Джицу целят, събаряне на по-силен противник и завършването му с техники на земята, както и измъкване от трудни позиции, когато противника ви е притиснал.

2. Абсолютно всеки може да практикува BJJ.
BJJ е контактно бойно изкуство, което може да се практикува почти на 100% с минимален риск от травми и наранявания. Поради тази причина, може да се практикува не само от атлети, но и от жени, деца, и хора в по-напреднала възраст.

3. Изостря стратегическото мислене.
Много хора сравняват BJJ с игра на шах, и това не е много далеч от реалността. Джу Джицу не разчита на сила, а основно на техники и комбинации от тях, което превръща борбата на земя в стратегически сблъсък.

4. BJJ е перфектна тренировка.
Тренировката се състои от загрявка(която включва упражнения за раздвижване и профилактични упражнения за здрави стави и сухожилия), техника, и борба, която развива силата, издръжливостта и гъвкавостта.

5. Изгражда характера.
Тренировките невинаги са леки. Както и невинаги е лесно да се намери време, и да се съчетае с работата и другите ангажименти в живота. Много често, затрупани от ежедневието хората нямат желание за тренировка – но точно тогава се нуждаят най-много от нея. Дисциплината и силната воля се отплащат не само в залата, но и в живота.

6. Промотира здравословен начин на живот.
Правилното хранене и достатъчно сън са важни не само за тренировките но и за цялостното здраве на хората. С редовните тренировки хората подобряват и хранителните навици и режима си.

7. Редуцира стреса.
BJJ е един от най-добрите начини за намаляване на стреса. Приятелската среда, физическото натоварване и концентрирането върху техники и стратегия ви правят напълно презаредени след тренировка.

8. Промотира непрекъснато саморазвитие.
Джу Джицу е безкрайно и без значение дали сте бял или черен колан, винаги има какво още да се научи. С тренировките хората придобиват желание за постоянно развитие, което е полезно и в други сфери на живота.