Как да се справим с битовото насилие? Защо Бразилското Джу Джицу е най-доброто бойно изкуство за самозащита за жени


Много бойни изкуства претендират да бъдат най-добри за самозащита, но за да се избере най-подходящото е важно да се знае, в какви ситуации ще ни е нужно да го използваме.

Има доста различни видове самозащита, в зависимост от това в каква ситуация се намираме и какви са намеренията на нападателя (война, криминален район с въоръжени банди, непознат нападател(и) с неясни намерения, битово и сексуално насилие).

 

Какво представлява Бразилското Джу Джицу(BJJ) и за какви ситуации е най-подходящо?

BJJ е хватово бойно изкуство, което разчита основно на граплинга и боя на земя и следователно е най-подходящо за ситуации без оръжия. Работата с оръжия е застъпена в много малко зали по BJJ и често на този аспект не се обръща много внимание.

Силата на Бразилското Джу Джицу е в боя от клинч и на земя без оръжия, и във възможността да се заключи и победи много по-силен физически противник. Това е и ситуацията, в която ще се наложи най-често на жените да се защитават – битово или сексуално насилие.

Освен умения за самозащита тренировките изграждат и самочувствието, което е жизненоважно в критични ситуации.

При повтарящо се битово насилие, най-големия проблем е страха и липсата на близки, с които да се сподели и търси решение. Бразилското Джу Джицу ще ви помогне, не само да се защитите физически при нападение, но да намерите приятели, и да изградите самочувствие и смелост да се борите с проблемите.

Изгледайте внимателно следващите два клипа!!!!