БеГе

kuba

Българската улична храна заслужава шанс. Основавайки “БеГе” ние сбъднахме една мечта. Върнахме се обратно вкъщи, за да градим тук. Да готвим с качествени български продукти. И по този начин да поставим българското, “наш’то”, на пиедестал. С опита, който придобихме в чужбина искаме да представим един нов прочит на уличната храна в България.
Казваме се Антон, Георги, Поли и Иван. Започнахме като близки приятели, но идеята “БеГе” ни превърна в семейство. Млади българи, които искат да правят това, което им е страст – улична храна. А тя трябва да е празник, който ни сближава.
Срещнах Георги в първи курс от нашето кулинарно образование. Малко време ни отне да се насочим към обща цел. А именно създаването на място, където хората могат да опитат любимата ни храна, представена по един модерен начин. Винаги сме държали на използването на локални продукти и приготвянето им с много любов.
През годините ни на странстване не спирахме да се борим за осъществяването на нашия проект, а от вкъщи Поли и Иван ни подкрепяха безрезервно с идеи и вяра в нас. И ето, че първата глава на нашето кулинарно приключение завърши там, откъдето започна – в България. Сега предстои втората. И сме твърдо решени да покажем, че уличната храна в България може да е прекрасна, без да е основана на вносни продукти и чужда кухня.
Благодарни сме на всеки, който в наш приятел и съмишленик, и по този начин ще ни помогне да споделим “наш’то”!

Фейсбук страница – БеГе